Skip to main content

De uitgangspunten van het Bierbrouwerspad zijn:

  1. Het Bierbrouwerspad wordt uitgezet in elke provincie als een aantal aaneengesloten etappes van 20-30km. Als een etappe incidenteel langer dan 30km is, wordt een ingekorte route ook beschreven.
  2. In sommige provincies liggen brouwerijen niet dichtbij elkaar; in dat geval moet je aan begin of einde van de dag een stukje met de trein of bus.
  3. De routes eindigen altijd bij een lokale bierbrouwerij met café/proeflokaal. Na het bezoek aan het café/proeflokaal kun je naar je overnachtingsadres gaan als je de volgende dag verder wandelt of ga je richting trein-/busstation. Indien bij de finish (tijdelijk) geen brouwerij aanwezig is, wordt een café genoemd dat bekend staat om zijn lokale bieren.
  4. Er zijn ook een aantal kortere stadstours uitgezet waarbij je in een stad langs meerdere proeflokalen kunt wandelen.
  5. De routes zijn onderweg niet gemarkeerd. Je kunt de route volgen via GPX of via een uitgewerkte routebeschrijving. Deze is voor één richting uitgeschreven.
  6. Check voor je vertrekt of het proeflokaal aan het einde van je wandeltocht die dag ook open is, en zo ja vanaf hoe laat. De praktijk wijst uit dat op maandagen en dinsdagen (en soms ook woensdag) veel gelegenheden gesloten zijn.